Safranlı Verine

İçindekiler

gr
Kek için
Tegral Satin Cream Cake Havuçlu 500
Bütün yumurta 200
Su 110
Ayçiçek yağı 150
Cremyvit için
Cremyvit Sarı 100
Süt (5°C – Soğuk) 200
Krema için
Festipak 250
Cuisipak 250
Belcolade Blanc Selection 400
Terayağı 100
Süt 100
Safran 3
Dekor için
isteğe bağlı

Hazırlanışı

Kek'in hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde paletle 1 dk yavaş, 2 dk hızlı devirde çırpılır.
  2. 40x60 tepsiye konulur, spatula yardımıyla düz yüzey elde edilir.
  3. 180°C fırında 15-18 dk arası pişirilir.
  4. Soğuduktan sonra kek ufalanır.

Cremyvit hazırlanışı
  1. Cremyvit sarı ve süt mikserde çırpma teliyle 7 dk çırpılır.

Krema hazırlanışı
  1. Belcolade Blanc (Beyaz çikolata) hariç bütün malzemeler ocakta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
  2. Ocaktan alınır, 15-20 dk ortamda demlendirilir.
  3. 45-50 °C’de Belcolade Blanc (Beyaz çikolata) eklenir.
  4. Cremyvit ile hazırlanan karışım ilave edilir.

Birleştirme ve dekorasyon
  1. Ufalanan kekler bardakların tabanının 1/5’ine doldurulur.
  2. Hazırlanan krema üzerine eklenir.
  3. +5 °C dolapta soğuduktan sonra safranla dekore edilir.

Safranlı Verine...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele