gr | ||
---|---|---|
Green Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Green Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 300 | |
Su | 240 | |
Purple Velvet kek için | ||
Tegral Satin Cream Cake Purple Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 300 | |
Su | 240 | |
Dark Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Dark Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 300 | |
Su | 240 | |
Orange Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Orange Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 300 | |
Su | 240 | |
Red Velvet keki için | ||
Tegral Satin Cream Cake Red Velvet | 1000 | |
Bütün yumurta | 500 | |
Sıvı yağ | 300 | |
Su | 240 | |
Kreması için | ||
Festipak | 1000 | |
Coverfil Beyaz | 400 |
Kekleri için
Her velvet kek grubu için ayrı ayrı; tüm malzemeler mikserde 4 dk. çırpılır. Hazırlanan kek karışımları konveksiyonel fırında 145°C’de 8 dk. pişirilir. Her velvet kek grubu karışımından 150’şer gramlık sıkma torbasına alınır. Karışımlar tavaya paralel olacak şekilde sıkılır. (Toplam 750g velvet kek karışımı 1 tava olarak hesaplanır.)
Kreması için
Festipak ve Coverfil beyaz mikserde orta hızda 3 dk. çırpılarak ganaj kreması hazırlanır. Pişirilen keklerin üzerine ganaj kreması sürülür. Kekler rulo şeklinde sarılır. Rulo şeklindeki kekler 60 dk. buzdolabında dinlendirilir. İstenilen ölçülerde kesilerek servis edilir.
Zorluk derecesi: