Yaban Mersinli Tart

İçindekiler

gr
Tart için
Tegral Patacrout 1000
Tereyağı 400
Toz fındık 70
Bütün yumurta 100
Kırmızı su bazlı gıda boyası 20
İç krema için
Festipak 500
Tereyağı 75
Belcolade Noir Selection Grains 500
Topfil Yabanmersini 350
Dekor ganajı için
Festipak 500
Tereyağı 100
Belcolade Blanc Selection 500
Chantypak 300

Hazırlanışı

Tart hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler mikserde hamur haline getirilir.
  2. +5 dolapta 15-20 dk dinlendirilir. Tekrar mikserde 1 dk. Daha yoğurulur. Merdane yardımıyla 2,5 mm kalınlığında açılır.
  3. İstenilen tart kalıplarına konulur. Derin dondurucuda dondurulur.
  4. Donuk olarak 180 °C’lik fırında 20-25 dk pişirilir.

İç krema hazırlanışı
  1. Festipak ve tereyağı ocakta 80 °C’ye kadar ısıtılır.
  2. Ocaktan alınır, Belcolade Blanc (Beyaz Çikolata) ilave edilir.
  3. Homojen yapı elde edildikten sonra Topfil Yabanmersini eklenir.

Dekor ganajı hazırlanışı
  1. Festipak ve tereyağı ocakta 80 °C’ye kadar ısıtılır.
  2. Ocaktan alınır, Belcolde Blanc (Beyaz Çikolata) ilave edilir.
  3. +5 dolapta krema kıvamına gelene kadar soğutulur.
  4. Mikserde çırpma teliyle 1 dk homojenize edilir. Chantypak sıvı olarak ilave edilir.
  5. Tekrar istenilen yapıya gelene kadar çırpılır.

Birleştirme ve dekorasyon
Hazırlanan yaban mersinli iç dolgu pişmiş tartlara komple doldurulur. Bıçak yardımıyla üzerinde düz yüzey elde edilir. +5 dolapta 10-15 dk dinlendirilir. Hazırlanmış dekorasyon ganajı dişli duyla torba yardımıyla istenilen şekilde sıkılır. Taze yaban mersini ile dekore edilir.

Yaban Mersinli Tart...

Zorluk derecesi:  

Keşfet

Tüm ilgili reçeteleri listele