Çavdar ekmeğinin beslenme düzeninde önemli bir rol oynadığı Kuzey Avrupa'da, çavdar taneleri suda ıslatılarak yumuşatılır ve tüketime hazır hâle getirilirdi. Günümüzde pek çok Alman ve İskandinav fırıncı, ekmeklerini hazırlamak için hâlâ bu yöntemden faydalanıyor.
Puratos bunu biraz daha ileri taşıdı ve ekşi maya ile pişirilen Softgrain Çavdarı geliştirdi.
Birçok ülkede, ekmek severlerin en önemli öncelikleri lezzetli, sağlıklı ve taze ekmeğe ulaşabilmek. Puratos'un 25 seneyi aşkın süredir yürüttüğü ekşi hamur teknolojisi ile bu özel ekmeğe ulaşmak çok daha kolay. Farklı tahıllar ve unları, çok çeşitli mikroorganizmaları bir araya getiren ve gelişmiş fermantasyon teknikleri içeren bu teknoloji sayesinde, Puratos doğal ekşi ürün grubunu ve bu hammaddelerle yapılan birbirinden lezzetli ekmekleri üreticilere ve dolayısıyla tüketicilere sunuyor.
Ekşi maya teknolojisine dayalı aktif ekmekçilik bileşeni olan O-tentic Durum, kullanımı kolaylığı ve Durum buğdayından gelen doğal içeriğiyle mükemmel lezzette geleneksel ekmeklerin yapımı için yanınızdan ayıramayacağınız çözüm ortağınızdır.
Her türlü beyaz ekmeğinizi hazırlarken kullanacağınız Sapore Rigoletto doğal toz fermente buğday ekşisi, öne çıkan odunsu aromasıyla ekmeğinizin lezzetine lezzet katıyor..
Çavdar, buğday ve tahıllı ekmeklerinizi hazırlarken kullanacağınız Sapore Othello doğal toz çavdar ekşisi, öne çıkan malt aromasıyla ekmeğinizin lezzetine lezzet katıyor.
Çavdar, buğday ve tahıllı ekmeklerinizi hazırlarken kullanacağınız Sapore Salome doğal sıvı çavdar ekşisinin öne çıkan hafif tatlımsı lezzeti sayesinde ekmeğiniz çok daha lezzetli hale geliyor.
Ürünlerimiz ve iş süreçlerinize uygun çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Puratos, dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunar.