Meyve Dolguları: Doğallık, Tarladan Sofraya

9 Nis 2018

Improve taste
Free from
Dolgular
Fillings
Fillings
Audience

Doğal ürünlere tüketicinin talebi sürekli olarak artmakta. Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırmamız, tüketicilerin doğal ve lezzetli olduğu için meyveyi tercih ettiğini belirgin bir şekilde ortaya koyuyor. Tüm Puratos meyve dolgularından sorumlu küresel kategori yöneticisi Jo Libens de bunu şu sözlerle ifade ediyor: "Tüketicinin yanı sıra müşterilerimiz de dolgularında daha fazla doğallık arayışındalar. Daha fazla meyve ve daha büyük parçacıklar istiyorlar, ancak aynı zamanda hamur işlerinde meyveyi dolgu olarak kullanmalarını sağlayacak pişirmeye uygun ürün ve dayanıklılık istiyorlar, örneğin kruvasanlar ve Danish için."

Daha Temiz Etikete Talep

Taste Tomorrow araştırması, tüketicinin ve müşterilerin meyveyi tercih ettiğini gösterdiği gibi; yapay koruyucular, renklendiriciler ve tatlandırıcılar içermeyen 'daha temiz etiketli' ürünlere olan talebi de açıkça öne çıkarıyor. Bu doğrultuda Libens "Bu, sektörde belirgin bir perakende yönlendirmeli bir trenddir. Bu işi iyi yapmak istiyorsanız, süreç yeniliği önemlidir. Bu görüşlere dayanarak, meyve kimliğini ve lezzetini koruyarak yapay katkı maddeleri olmadan dolgular üretmeyi mümkün kılan yeni bir üretim hattı kurduk." diyor.

Öncelik Doğal Olanda

Puratos, iki meyve dolgusu sunmaktadır: Topfil ve Vivafil. Topfil , daha büyük parçacıklar halinde %90'a kadar meyve içerir. Topfil dolgu grubu öncelikle meyvenin üzerinde olduğu hamur işlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır, örneğin cheesecake veya Danish gibi. Öte yandan Vivafil , yüksek bir pişirmeye dayanıklılık gerektiğinde en iyi alternatiftir; örneğin kruvasanlar için bir meyve dolgusu olarak kullanılabilir. Meyve dolgularımız, doğal içeriğini tüm süreç boyunca önceliklendiren eşsiz ürünlerdir. Bir elmanın hamur işlerinde meyve dolgusu olarak işlenmeye hazır hale gelmesi uzun bir yolculuktur. Ağaçtan fırına giden bu uzun yolculuğa diğer bir deyişle “Tarladan sofraya” diyoruz. Bu süreç ve Puratos'un doğallık odaklı yaklaşımı, elmaların seçimiyle başlar. Puratos, elma dolgularında özel bir tür olan ‘Jonagold’ elması kullanmaktadır. ‘Jonagol’, doğal tatlılığı sayesinde daha az tatlandırıcı eklenmesi gereken bir çeşittir. Tüm elmalar, teslimat sırasında tat ve renk uyumunu, şeker ve asit bileşimini sağlamak amacıyla dikkatle incelenir. “Bu ölçümler son derece önemlidir. Bazı durumlarda, tarladan elde edilen her hasat için tarif ayarlanmalıdır."

Yerel üretim ve yerel satın alma

Puratos, bilinçli bir şekilde yerel müşterilere ve tüketicilere yakın olan yerel üretimi tercih eder. Ham madde alma, üretim ve müşteri arasındaki kısa mesafeler nedeniyle daha sürdürülebilir bir şekilde işi sürdürmek mümkün. Bölgesel kaynak kullanımı sayesinde lezzet yelpazesi de yerel tüketicilerin taleplerine uygun şekilde uyarlanabilir. Ayrıca, küresel ve yerel varlığımız sayesinde dünya çapında yaygınlaştırabileceğimiz yörelere özgü ürünleri de dikkate alıyoruz. İyi bir örnek olarak, Fransız pastacılık ürünlerinde ve kruvasanlarda Topfil dolgu ürünümüz ve Bask bölgesine özgü otantik bir tarif olan 'gateau Basque' ürünü Topfil Karadut dolgu ürünümüz ile mükemmel uyum sağlar.

Meyve dolgularının 2 temel süreci:

Gerçek meyveyi meyve dolgusu haline getirmek için iki süreç gereklidir.

Aşama 1: Hasattan hemen sonra meyve başka bir ham madde haline getirilir.

Aşama 2: İçeriklerin eklenmesi ve pastörizasyon. Ham madde pastalarda kullanılmaya hazır bir meyve dolgusu haline getirilir. 

Libens: "Gerçek katma değerimiz ikinci aşamada ortaya çıkar. Meyve dolgularımızı istenilen son ürüne bağlı olarak müşterilerimizin taleplerine uygun şekilde uyarlıyoruz. Meyve dolgusu Danish veya kruvasan için kullanılacaksa yüksek pişirme dayanıklılığı gerekecektir. Ancak, bir kek içinde kullanılıyorsa, içerikler ürünün raf ömrüne katkı sağlamalıdır. Dolgunun dokusu aynı zamanda müşterinin isteğine göre uyarlanabilir: doğal meyve dolgusu için daha iri meyve parçaları veya dolgu enjekte etmek isteyen müşteri için tamamen pürüzsüz olabilir."

Benzersiz üretim yöntemi

Puratos'un dolguları için kullandığı üretim yöntemi benzersizdir. Geleneksel reçel üretimi yönteminin aksine, büyük miktarda şeker eklenir ve meyve iyice pastörize edilir. Daha sonra kontaminasyonu önlemek için uzun süre kaynatılır. Ancak meyve dolgularımız için kullandığımız üretim yöntemi, meyveyi ısıtmayı, soğumaya bırakmayı ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde paketlemeyi amaçlar. Her şeyi karıştırarak meyvenin doğal dokusunu korumaya çalışırız. Her yaptığımız üründe dolgunun mümkün olduğunca doğal kalmasını garanti etmeyi amaçlıyoruz.

Meyve dolguları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Puratos yetkilinize danışmaktan çekinmeyin.