Daha sağlıklı ve daha çok satan ürünler yapmak için eksiksiz bir rehber

26 Ara 2022

Daha sağlıklı ürünler, daha mutlu müşteriler, daha yüksek satışlar

 

Daha sağlıklı ürünler sadece müşterilerinizin sağlığı için değil, aynı zamanda işletmeniz için de fayda sağlıyor. En son yapılan Taste Tomorrow tüketici araştırmalarımız, daha sağlıklı alternatiflerin tüketicilerden büyük talep gördüğünü gösteriyor. Neden daha sağlıklı ürünler geliştirmeniz gerektiğini ve bunu yapmamıza nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Daha sağlıklı ürünler neden bu kadar önemli?

Tüketicilerimize karşı, ürünlerimizi mümkün olduğunca besleyici hale getirme gibi bir sorumluluğumuz var

Her şeyden önce, müşterilerimizin sağlığına yönelik bir sorumluluğumuz var. Beslenme, insanların sağlığını etkileyen en büyük yaşam tarzı faktörü; bu da gıda üreticileri olarak dünyanın her yerindeki insanların sağlığı ve iyiliği konusunda önemli bir rolümüz olduğu anlamına geliyor.

Bu nedenle, en başından beri İyilik ve Sağlık, Puratos'un araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin odak noktası oldu. Lezzet, doku, kalite veya güvenlikten ödün vermeden mümkün olan en besleyici ve sağlıklı ürünleri sizlere sunmayı amaçlıyoruz.

Mümkün olan en besleyici ürünleri üretmek konusunda neler yaptığımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için daha sağlıklı bir yaşam taahhüdümüze göz atın.

Tüketiciler daha sağlıklı seçenekler istiyor

Tüketici sağlığına yönelik sorumluluğumuzun yanı sıra, daha sağlıklı alternatifler geliştirmek için en önemli neden, müşterilerin bu alternatiflerin arayışında olması. Süregelen Taste Tomorrow tüketici araştırmamız, her 2 müşteriden 1'inden fazlasının (%58) bütünsel sağlığını destekleyen alternatif besinler aradığını gösteriyor. Bu oldukça çarpıcı bir istatistik! 

Araştırmamız aynı zamanda tüketicilerin %60'ının daha sağlıklı alternatifler ararken lezzetten ödün vermemeyi tercih ettiğini ve daha sağlıklı olmak adına daha az tüketeceğini veya daha küçük porsiyonları tercih edeceğini göstermiştir.

Burada tüketicilerin satın almak isteyeceği daha sağlıklı alternatifler yaratmanın iki hızlı yolunu görebiliyoruz; daha sağlıklı bir seçim teşkil eden daha küçük porsiyonlar ve müşterilerin bütünsel sağlığını destekleyen ürünler. 

Bu tür ürünler yaratmak için en etkili beş yöntemimizi okuyun ve hangi ürünlerimizle bunu destekleyebileceğinizi öğrenin.

Daha sağlıklı ürünler geliştirmenin 5 yolu

1. Yağı bırakın veya azaltın

Yüksek miktarda doymuş yağ, kolesterol birikimine yol açarak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Doymuş yağ miktarının mümkün olduğunca azaltılması, tüketici sağlığı açısından çok faydalı. Unlu mamullerinizdeki doymuş yağ miktarını azaltmanıza yardımcı olabilecek çeşitli ürünlerimiz bulunuyor. 

Ekmekçilik karışımımız Intens Puraslim ile çörek ve brioche gibi yumuşak ve tatlı unlu mamullerin yağ içeriği %75'e kadar azaltılabilir.

Passionata adlı ürünümüz, geleneksel çırpılmış kremaya göre daha az yağ içeren, pasta şefleri ve üreticilerinin pasta dolgusu ve süslemesinde kullanabileceği çırpılabilir bir kremadır.

Az yağlı ürünlerimiz ilginizi mi çekti? Daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

2. Şekeri azaltın

Yüksek miktarda şekerin bütünsel sağlığımız için kötü olduğunu biliyoruz, ancak ekmekçiliğin temel bir bileşeni olduğundan kaçınılması da zordur. Çikolata, pastane kakaosu ve fındık bazlı dolgular, süslemeler için çırpılabilir soslar, meyve dolguları, bileşik çikolata kaplamaları ve düşük şeker içerikli muhallebi kreması yapmak eskiden çok zordu ama artık değil! Bu ürünleri, şekeri azaltılmış veya şekersiz hale getirmenin şifresini çözdük.

Örneğin, üstün bir besin değerine sahip olan şekersiz çikolata serimiz, toplam kalori alımını %10 ile %15 arasında azaltır; bitter, sütlü ve beyaz çikolata çeşitleri mevcuttur. 

En çok satan ürünlerimizden olan Belcolade Selection Noir (%55 Kakaolu), %30 daha az şeker içerir ve süreci veya tarifi değiştirmeye gerek bırakmadan son derece kolay kullanılır. 

Krema karışımımız Cremyvit Sugar-Reduced, kremanızın şeker içeriğini %30 oranında azaltmanıza yardımcı olabilir. Tartlar ve turtalar için mükemmel olan bu karışım, ekler ve viennoiserie'de dolgu olarak veya krempita gibi dilimli tatlılarda kullanılır. 

3. Daha fazla lezzet ve sağlığınıza faydası için ekşi maya kullanın   

Ekşi mayanın popülerliği hızla artmaya devam ediyor ve birçok marka bunu fırsat bilerek ekşi mayayı ekmeğin ötesinde kullanıp yenilikçi ürünler yaratıyor. Pek çok işletme, muffin kekten pizzaya, pizzadan tortilla ekmeğine bu güçlü müşteri trendinden faydalanıyor. 

Yarının Tatları araştırmamız, ekşi mayanın popülerliğinin ana nedeninin üstün lezzeti olduğunu gösteriyor, ancak belki de daha az bilinen bir fayda, ekşi mayanın daha sağlıklı bir alternatif olması. Yeni araştırmalar, ekşi maya ile fermente edilmiş ekmeğin daha kolay sindirilebildiğini ve filizlenmiş tahıllar kullanıldığında ekşi mayanın daha fazla C ve D vitamini içerdiğini gösteriyor.

 


Ekşi maya yolculuğumuz

Dünyanın dört bir yanından gelen doğal fermantasyon ve pişirme kültürleri konusundaki uzmanlığımızı geliştiren 25 yılı aşkın deneyimimizle, ekşi maya hakkında bir iki şey bildiğimizi söyleyebiliriz. Hatta 2013 yılında, dünyanın en kapsamlı ekşi maya koleksiyonuna ev sahipliği yapan dünyanın tek Ekşi Maya Kütüphanesini açtık.

Bu Ekşi Maya Kütüphanesi'nde ekmek mirasını araştırıyor ve koruyor; kendi ekşi maya içeriklerimiz O-tentic ve Sapore ile de bu ekşi maya pişirme geleneğini yeniden tanıtıyoruz. 

4. Bağırsak dostu besinler tüketin

Genel sağlığın sağlanmasında bağırsaklara iyi bakmanın önemi giderek daha iyi anlaşılıyor. Taste Tomorrow araştırmamız, bağırsak sağlığı ile genel sağlık arasındaki bu bağlantının tüketicilerin zihnine iyice yerleştiğini gösteriyor. Dünyadaki tüm tüketicilerin %72'sinin bağırsak sağlığını iyileştiren gıda ürünleriyle ilgilendiğini, %78'inin ise bağırsak sağlığını iyileştirmenin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşündüğünü tespit ettik.

Mutlu Sindirim serimizdeki ürünlerin tümü, bağırsak sağlığını destekleyen bileşenler (belirli lif türleri gibi) içerir ve ürünleriniz için daha güçlü bağırsak sağlığı iddiasıyla sağlık bilinci olan tüketicileri çekmenize yardımcı olur.

Puravita Fibre +, yüksek lifli sağlıklı ekmekler pişirmenizi sağlayan eksiksiz bir karışımdır ve bağırsakların normal işlevine katkıda bulunan doğal bir prebiyotik lif içerir. Bu lezzetli ekmeğin sadece iki dilimi, bu prebiyotik lifin tavsiye edilen günlük tüketim miktarının dörtte birini karşılar. 

Kurutulmuş buğday kepeğinden elde edilen ekşi mayamız Sapore Baiota, ekmekçilerin çok lezzetli bir ekşi maya elde etmesine yardımcı olurken, lif içeriği sayesinde (bölgesel mevzuata bağlı olarak) Mutlu Sindirim iddiasını da destekler. 

Normal ekşi mayalar un bazlı iken, Sapore Baiota yüksek lif içeriğine ulaşmak için saf buğday kepeğini fermente eder. Sapore Baiota, %5 - %10 arasında dozlandığında (ve doğru miktarda tam un ve hidrasyon ile birlikte), 100 g ekmek başına 6 g lif sağlar. 

Mutlu Sindirim serimiz ilginizi mi çekti? Bağırsak dostu ürünlerimizi şimdi keşfedin:

5. 'Güçlü bileşenlerden' en iyi şekilde yararlanın

Tüketicilerin gözünde tam tahıl, lif, meyve, tahıllar ve tohum gibi bileşenler ekmek, hamur işleri ve çikolatanın besin profilini iyileştiriyor. Bu 'güçlü bileşenleri' bir araya getirmek, lezzet ve sağlık açısından daha fazla fayda sunan ekmekler, pastalar ve çikolatalar yapmanın harika bir yolu. 

Yarının Tatları analizlerimiz, tüketicilerin %73'ünün tam tahılları sağlıklı ve lezzetli bir tamamlayıcı olarak gördüğünü ortaya koydu. Ekşi maya ile aşılanmış filizlerimiz, tam tahıllarımız ve tohumlarımızdan oluşan Softgrain serimiz, ekşi mayanın tazeliği ve lezzeti ile tam tahılların sağlığından en iyi şekilde yararlanmanızı sağlıyor.

Tüketicilerin %64'ü meyve dolgulu yiyeceklerin sağlıklı olduğuna inanıyor. Kullanıma hazır meyve dolgumuz Topfil, %90 oranında meyve içerir, yapay aroma veya renklendirici içermez. Bunu Danimarka usulü hamur işleri gibi ürünlerde kullanmak, tüketicilerin daha sağlıklı bir alternatif olarak göreceği ürünler sunmanın harika bir yolu.

Sağlıklı ürünler yaratma taahhüdümüz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Daha iyi bir sağlık taahhüdümüzü oluşturan on yapı taşını keşfedin, uzun vadeli hedeflerimizi ve son birkaç yıldaki iyilik-sağlık performansımızı inceleyin.

Temiz etiketli, organik, glutensiz, bitki bazlı veya iyilik-sağlıkla ilişkili diğer içeriklerle mi ilgileniyorsunuz?