Puratos, İzmir Tire'deki Fabrikasının Temellerini Attı

2020 yılı başında Puratos, İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrikasının temellerini attı.

30 Oca 2020

Sapore Ekşi maya
Haberler
Kurumsal

Puratos, çevre dostu ve teknolojik bir altyapıyla inşa edeceği fabrikayla ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Yenilik, araştırma ve geliştirme konusunda büyük yatırımlar yapan Puratos, Ocak 2020 itibariyle Türkiye’de ekşi maya üretimine başladı. Türkiye’de yapılan yatırımı geliştirmek üzere İzmir’de yeni bir üretim tesisinin temellerini attı.

Puratos Genel Müdürü Bora Akın, ekşi maya yatırımlarıyla amaçlarının ekmek ustalarının tüketicinin beklediği geleneksel lezzette ve yüksek kalitede ekşi mayalı ekmekleri üretebilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Belçika'dan Türkiye'ye fabrika yatırımı

1919 yılında Belçika'nın Brüksel kentinde kurulan Puratos, yıllar boyu kadrosunda bulundurduğu yetenekli uzmanlar, piyasaya sunduğu heyecan verici yenilik ve seçenekler ile bugünkü konumuna gelmiştir. Dünyadaki gıda kültürlerinden gelen teknolojileri ve deneyimleri müşterilerin işlerinde daha başarılı olmasına yardımcı olmak için yeni fırsatlara dönüştüren Puratos, 4 kıtada 100'den fazla ülkede 8700 çalışanı ile ürün ve hizmet sunan Belçika merkezli global bir gruptur.

Puratos yüz yıl içinde inanılmaz bir yol kat etti. 1919 yılında yapılan ilk ekmekler, Brüksel'de küçük bir atölyede pişiyor ve yalnızca birkaç fırıncıya sunuluyordu. 2019 yılında ise iki milyar Avroluk ciroya sahip uluslararası bir grup, 63 üretim biriminde ve 104 bağlı kuruluşta 9.000'den fazla çalışan istihdam etmekte. Ürün yelpazesi yaklaşık yüz ülkede fırıncılar, pastacılar, çikolatacılar, perakendeciler, endüstriyel kuruluşlar ve gıda hizmeti şirketlerinden oluşan zincirin tamamına ürün sağlamakta.

Baştan kurgulanan akış şeması, teknolojik donanımı, modernize edilen tesisleri ile verimliliği artırılmış, enerji tüketimlerinin minimize edilmesiyle doğaya ve çevreye saygılı olacak tesis, 35.000m2’lik arsa üzerinde yaklaşık 10.000m2 kapalı alanda inşa edilecek. Puratos’un Tire’deki yeni tesisinin 2021 yılı Haziran ayı içerisinde tam kapasiteli olarak üretime geçmesi planlanıyor.

Puratos insan hayatını daha rahat, daha sağlıklı ve çok daha sürdürülebilir bir hale getirmek için önemli katkılar sağlayacak yeniden yapılandırmalar üzerinde ciddi şekilde çalışıyor.

Haberler

Puratos ilk artırılmış gerçeklik müşteri destek aracının lansmanını gerçekleştirdi

Puratos ilk artırılmış gerçeklik müşteri destek aracının lansmanını gerçekleştirdi

“Digital AdvisAR” uygulaması, fırıncılar, pastacılar ve çikolatacılar ile dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar arasında bağlantı kuruyor.

Yükselen yeni trend: Ekşi maya

Yükselen yeni trend: Ekşi maya

Dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunan Puratos, Türkiye’de ekşi maya üretimine başladı. 1919’da Belçika’da kurulan Puratos, dünyada ekşi maya mirasının varisi olarak biliniyor.

Puratos, Türkiye'de Ekşi Maya Üretimine Başladı

Puratos, Türkiye'de Ekşi Maya Üretimine Başladı

Dünya çapında pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine kaliteli ürünler ve çözümler sunan Puratos, Ortaköy Feriye’de düzenlediği etkinlikte Türkiye’de ekşi maya üretimine başlayacağını duyurdu.