5 Farklı Ekşi Mayalı Yöresel Ekmek Çeşidi

Puratos 5 farklı ekmekten oluşan “Yöresel Ekmek Konsepti” ile özlenen yöresel ekmek lezzetini tüketiciyle buluşturuyor.

Haberler
Ekmekçilik
Ekmekçilik

Dünya genelinde en fazla ekmek tüketimi olan ülkelerden biri de Türkiye. Geçmişte farklı yörelerin kendilerine has bir ekmeği varken Türk mutfağını zenginleştiren bu ekmek çeşitleri giderek kaybolmaya yüz tutuyor. Puratos yöresel ekmek konsepti ile bu muazzam lezzetlerin tekrar tüketicilerle buluşmasını sağlıyor.

Büyük şehirlerde tek tip ekmek tüketimi zamanla yaygınlaşmış ve yöresel ekmek lezzetleri geri planda kalmıştır. Ekmeğin faydalarından yararlanabilmek için doğru ekmek tercihi yapmak gerekir. Doğru ekmek; lif protein, vitamin ve mineral yönünden zengin olan ekmeklerdir. Bu tür ekmeklere erişim de tüketiciler açısından giderek zorlaşmıştır. Puratos geniş dağıtım ağıyla tüketicilerin yöresel ekmek çeşitlerine ulaşmalarını kolaylaştırıyor.

Puratos geliştirdiği ekşi maya teknolojisi ile özlenen yöresel lezzetleri bir araya getirdi. 5000 yıldır var olan fermantasyon temelli geleneksel bir ekmek yapım süreci olan ekşi maya, mükemmel lezzette geleneksel ekmeklerin yapımı için kullanılıyor.

  • Osmanlı mutfağının en zengin, en lezzetli ekmeği… Doğal ekşi maya ile yapılan bu ekmek, içerdiği kurutulmuş meyveler ve kuruyemişler ile hem doyurucu ve hem de sindirime yardımcıdır. Saray ekmeği tarifi için tıklayınız.

Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın;

Puratos olarak yöresel ekmek özlemini sonlandırmaya yönelik çözümlerimizi size sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sadece doymak için değil tam anlamıyla beslenmek ve şahane lezzetler keşfetmek için 5 yöresel ekmekten oluşan konseptimizi geliştirdik.

  • Oğuz Türkleri’nden miras kalan Yörük ekmeği… 7 farklı tahıl ve tohum ile hem lezzetli, hem doyurucu hem de yüksek lif ve protein kaynağı… Ekşi maya ile yapılan bu ekmeği günümüzde yapmak hala mümkün. Yörük ekmeği tarifi için tıklayınız.