Süt Marmeladı Dolgulu Çikolata

İçindekiler

gr.
Festipak 365
Şeker 60
Belcolade Blanc Selection 300
Glikoz 50
Tereyağı 65
2 adet Vanilya çubuğu
Kabuk için
Esmer şeker
Belcolade Lait Selection

Yapılışı

Dolgu hazırlanışı
  1. Festipak ve çubuk vanilya ısıtılır. 
  2. Şeker açık kahverengine dönene kadar karamelize edilir; sonra glikoz eklenir. 
  3. Krema yavaş yavaş karamele eklenir. 
  4. Karışım doğrudan Belcolade Blanc Selection (beyaz) üzerine süzülür.
  5. Pürüzsüz bir yapı elde edilene kadar el mikseri ile karıştırılır. 35 ºC'ye geldiğinde tereyağı eklenir ve tekrar karıştırılır.

Uygulama
  1. Çikolata kalıbına temperlenmiş Belcolade Lait (Sütlü) Selection ile kabuk oluşturulur. 
  2. Kalıp, hazırlanan dolgu ile doldurulur. (Dolgunun uygulama sıcaklığı 26 ºC dolayındadır.) 
  3. Dolgu set olduktan sonra üzeri Belcolade Lait Selection ile kaplanır ve çikolata kristalleşmeden, üzerine esmer şeker serpilir.

Süt karameli lezzeti ile enfes çikolatalar...

Zorluk derecesi: