Kek
Yağ hariç tüm malzemeleri 7 dakika yüksek devirde karıştırın. Yağı ekleyip 1 dakika düşük devirde karıştırın. Hazırlanan hamuru 40 cm x 60 cm boyutundaki tepsiye 7 mm spatula ile eşit şekilde yayın .
Dolgu
Topfil Yaban Mersini’ni kekin üzerine eşit şekilde yayın . Keki 3 cm genişliğinde ve 18 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin ve her şeridi rulo şeklinde sarın.
Mus
Jelatini suya alarak jelatin kütlesi (mass) hazırlayın. Yumurta sarısı ile şekeri karıştırın. Sütü kaynama noktasına kadar ısıtın. Ardından sıcak sütü yumurta sarısı karışımına yavaşça dökün. Karışımı tekrar tencereye alın ve sürekli karıştırarak 85 °C’ye kadar pişirin. Ocaktan alıp jelatin kütlesini ve PatisFrance Bademli Akışkan Pralin’i ekleyin. Festipak’ı çok yumuşak tepe kıvamına gelene kadar çırpın ve önceden hazırlanan karışıma spatula yardımıyla nazikçe yedirin.
Dekorasyon
Tüm malzemeleri 35 °C–40 °C arasında eritip homojen şekilde karıştırın.
Birleştirme
Rulo pastayı mus karışımının içine yerleştirin ve dondurun. Donmuş musu kalıptan çıkarın, bir şiş yardımıyla musu tutarak yarısına kadar hazırlanan çikolataya batırın. Üzerini spiral çikolata dekoru ile süsleyin.