Sağlıklı Rulo Pasta

İçindekiler

HAZIRLANIŞI

Kek

Siyah çayı sıcak suda 5 dakika demleyin ve çay yapraklarını süzün. Elde edilen çay sıvısı 83 g olmalıdır; eksikse üzerine su ekleyerek 83 g’a tamamlayın. Yağ hariç tüm malzemeleri 7 dakika yüksek devirde karıştırın, ardından yağı ekleyip 1 dakika düşük devirde karıştırın. Hazırlanan hamuru 40 cm x 60 cm boyutundaki tepsiye eşit şekilde yayın . Pişirme sonrası kalıbı tezgaha hafifçe vurarak şoklayın ve soğuma sürecinde ters çevirin.

Dolgu

Tüm malzemeleri karıştırın ve içine plastik şerit yerleştirilmiş plastik tüpe sıkın, ardından donana kadar dondurun . 

Krema

Jelatin tozunu suyla karıştırarak jelatin kütlesi hazırlayın. Hazırlanan jelatin kütlesini Deli Speculoos’a ekleyin. Festipak’ı yumuşak tepe kıvamına gelene kadar çırpın ve önceden hazırlanan karamel karışımını çırpılmış kremaya ekleyip homojen şekilde karıştırın.

Birleştirme

Keki ortadan ikiye kesin, her parça 30 cm x 40 cm olacak şekilde ayırın. Pişmiş üst yüzeyine tuzlu karamel kreması sürün. Donmuş mango dolgusu, size yakın olan üçte birlik bölüme yerleştirilir. Altına 60 cm x 80 cm boyutlarında yağlı kağıt yerleştirerek, 40 cm olan kenardan başlayarak kek plakasını merdane yardımıyla rulo şeklinde sarın. Hazırlanan rulo, önceden hazırlanmış krema ve yenilebilir çiçek yaprakları ile dekore edilir.