Çikolatalı & Yerfıstıklı Cheesecake

İçindekiler

gr.
Taban Keki
Tegral Satin Moist Cake Chocolate 750
Sıvıyağ 300
Yumurta 300
Su 150
Cheesecake İçin
Deli Cheesecake 4000
Belcolade Noir Selection 1000
Üstü İçin
Coverfil Bitter
Yer fıstığı
Florex

Yapılışı

Taban hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler palet mikser yardımıyla 3-5 dk. yoğurulur, fırın tepsisine yayılarak 180°C’de 15 dk. pişirilir. 
  2. 40 x 60 cm.'lik bir parça kesilip dikdörtgen kek kalıbının tabanına yerleştirilir.

Cheesecake hazırlanışı
  • Deli Cheesecake hafifçe ısıtılır ve erimiş Belcolade Noir Selection ile karıştırılır. Kalıbın içine (kekin üzerine) dökülür ve düzleştirilir.

Pişirme
  • 150°C'de 45 dk. pişirilir.

Dekorasyon
  • Yer fıstıkları Florex ile kaplanır ve 200 °C’de 10 dk. pişirilir.

Birleştirme
  1. Cheesecake piştikten sonra oda sıcaklığına inmesi beklenir ve set oluncaya kadar buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir. 
  2. Kalıp çıkarılmadan Coverfil Dark ile kaplanır. 
  3. Kalıp çıkarılır ve servis için dilimlenir. 
  4. Üzeri karamelize yer fıstıkları ile dekore edilir.

Yerfıstıklı cheesecake ile benzersiz bir lezzet...

Zorluk derecesi: