Kayısılı Bademli Cheesecake

İçindekiler

gr.
Taban bisküvisi
Tegral Patacrout 1000
Margarin 400
Yumurta 100
Cheesecake tabanı
Pişmiş taban bisküvisi 140
Tereyağ 60
File badem 35
Kuru kayısı 40
Cheesecake
Deli Cheesecake 750
Vivafil Kayısı 120
File badem 50
Cheesecake total 920
Kaplama için
Vivafil Kayısı 200
Kayısı taneleri

Hazırlanışı

Bisküvi hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler palet mikser yardımıyla 3 dk yoğurulur, 3-4 mm kalınlığında açılır, delinir ve fırın tepsilerine yayılarak 180°C de 15 dk pişirilir.

Taban hazırlanışı
  1. Pişirilmiş bisküvi ufalanır ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, badem ve kayısı ile karıştırılarak hamur haline getirilir. 
  2. Cheesecake kalıbının tabanına 5 mm kalınlığında olacak şekilde yerleştirilir.

Cheesecake hazırlanışı
  1. Çemberin yarısına kadar Deli Cheesecake doldurulur ve orta kısmına ince bir tabaka Vivafil Kayısı ve badem karışımı sıkılır. 
  2. Üzeri çember yüksekliğinde olacak şekilde Deli Cheesecake ile kapatılır ve düzleştirilir.

Pişirme
160°C'de 60 dk. pişirilir.

Servis
  1. Cheesecake soğuduktan sonra çemberden çıkarılmadan önce üzerine Vivafil Kayısı sürülür ve düzleştirilir. 
  2. Sertleşmesi için 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra kalıp çıkarılıp dekore edilerek servis edilir. (Cheesecake'in set olma işlemini hızlandırmak için -18°C'de de dinlendirilebilir.)

Kayısılı Bademli Cheesecake'in tam zamanı...

Zorluk derecesi: