Limonlu Crumble Cheesecake

İçindekiler

gr.
Taban bisküvisi
Tegral Patacrout 920
Margarin 400
Yumurta 100
Toz Antep fıstığı 80
Cheesecake tabanı
Pişmiş taban bisküvisi 140
Tereyağ 60
Cheesecake
Deli Cheesecake 500
Deli Limon 100

Hazırlanışı

Bisküvi hazırlanışı
  1. Bütün malzemeler palet mikser yardımıyla 3 dk yoğurulur, 3-4 mm kalınlığında açılır, delinir ve fırın tepsilerine yayılarak 180°C de 15 dk pişirilir.

Taban hazırlanışı
  1. Pişirilmiş bisküvi ufalanır ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile karıştırılarak hamur haline getirilir. 
  2. Cheesecake kalıbının tabanına 5 mm kalınlığında olacak şekilde yerleştirilir.

Cheesecake hazırlanışı
  1. Deli Cheesecake ve Deli Limon karıştırılır, kalıba dökülür ve üzeri düzleştirilir.

Pişirme
160°C'de 45-60 dk pişirilir.

Servis
  1. Cheesecake piştikten sonra oda sıcaklığına inmesi beklenir ve set oluncaya kadar buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir. 
  2. Kalıp çıkarılıp parçalanmış fıstıklı bisküvi, limon kabuğu ve antep fıstıkları ile dekore edilerek servis edilir. (Cheesecake'in set olma işlemini hızlandırmak için -18°C'de de dinlendirilebilir.)

Orjinal ve leziz bir cheesecake tarifi...

Zorluk derecesi: