Kestaneli Verrine

İçindekiler

gr
Kreması için
C.P.T Şekerli 325
Whippak 700
Süt 1000
Kestane
Dekorasyon için
Tegral Satin Cream Cake Dark Velvet 500
Bütün yumurta 250
Sıvı yağ 150
Su 120

Hazırlanışı

Kreması için

Süt kaynatılır. İçine C.P.T Şekerli ilave edilerek 1-2 dakika pişirilir. Hazırlanan krema +4 °C’de soğumaya bırakılır. Soğuyan krema mikserde karıştırılır. Karışıma yavaş hızda Whippak ilave edilir ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır. Hazırlanan krema kalıplara doldurulur. Kremanın arasına kestane konulur ve üzeri tekrar krema ile kaplanır.

Dekorasyon için

Tüm malzemeler mikserde hızlı devirde 5 dk. çırpılır. Hazırlanan karışım 40x60 boyutundaki tavalara arasına kâğıt konularak dökülür. Konveksiyonel fırında 180°C’de 20 dk. pişirilir. Pişirilen kek soğumaya bırakır.  Soğuyan kek ufalanarak kremanın üstüne serpilerek dekore edilir.

Verrine tatlımız kestane ile taçlandırıldı...

Zorluk derecesi: