Tart Hamuru: Tüm malzemeler, düşük hızda 2 dk. Boyunca karıştırılır. Hazırlanan tart hamuru, merdane yardımıyla açıldıktan sonra 40x60 tepsiye silpat yerleştirildikten sonra hamur, tepsiye yayılır. Önceden ısıtılan konveksyionel fırında 165 °C’de 15 dk., taban fırındaysa 180 °C’de 15 dk. boyunca pişirilir.
Tartın hazırlanışı: Pişirilen tart tabanı yine bir merdane yardımıyla ufalanır ve kırıntı haline getirilir. Ardından çemberin etrafına ve alt tabanına uygulanır. Hazırlanan krema, dolgu torbası yardımı ile tart tabanına sıkılır. İçine taze yaban mersini eklenir, üzeri düzeltildikten sonra 180 °C’de 15 dk. boyunca pişirilir. Daha sonra soğumaya bırakılıp soğuduktan sonra +4 °C’e bir gün dinlendirilir.
Kreması: Delice Cream, Ambiante, 3-7 °C’deki su miksere dökülür. Mikserde çırpma teliyle 30 sn. yavaş, 5 dk. hızlı devirde çırpılır.
Dolgu: Kullanıma hazır Festipak ile diğer malzemeler karıştırılır.
Süsleme kreması: Ambiante (500g), 3- 7˚C arası dolapta dinlendirildikten sonra mikserde çırpma teliyle 1 dk. yavaş, 3 dk. hızlı şekilde çırpılır. Ambiante yoğunlaşmaya başladığında demlenmiş lavanta ilave edilerek mikser hızı orta devire alınır. Pürüzsüz bir yapı elde edilip istenilen yoğunluğa gelinceye kadar çırpılır.
Dekor: Dekorasyon için de daha önceden hazırlanan lavanta dolguyu çırpılarak isteğe göre süsleme yapılır.
Zorluk derecesi: